Black Phone Kft. (Hellas Tel) - Mobil és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz

6 legjobb rejtett funkció az iOS 15 -be

Az iPhone és az iPad legújabb szoftverfrissítései, az iOS 15 és az iPadOS 15 , azonnal telepíthetők .
Az Apple júniusban mutatta be a frissítéseket az éves fejlesztői konferenciáján, és rengeteg zászlóshajó -funkciót mutatott be a nézőknek, mint például a Live Text, az új Focus funkció és a FaceTime Android -felhasználók képessége .

1. Helyezze vissza a Safari címsorát:
Amikor megnyitja a Safarit az iOS 15 -re történő frissítés után, valószínűleg az első dolog, amit észre fog venni, az, hogy a címsor most a képernyő alján található. Ez egy dizájnváltás, amelynek célja, hogy megkönnyítse és hozzáférhetőbbé tegye a Safari használatát, különösen a nagyobb iPhone -képernyőkön.
Amikor megtekint egy weboldalt a Safariban, érintse meg az Aa ikont a címsáv bal oldalán. A megjelenő menü legtetején található a Felső címsor megjelenítése opció ; koppintson rá, és a címsor automatikusan a képernyő tetejére kerül.

2.Értesítéseket kaphat eső vagy hó esetén:
Az Apple pár éve megvásárolta a Dark Sky időjárás alkalmazást és csapatát. Az alkalmazás népszerűségnek örvend annak köszönhetően, hogy képes pontosan megjósolni - percre pontosan -amikor csapadékot lát a pontos tartózkodási helyén. Például figyelmeztetést küld, amely szerint 7 perc múlva elkezd esni az eső, és 20 percig tart. És leggyakrabban a riasztás pontos volt.
Csak idő kérdése volt, hogy néhány sötét égbolt-szerű funkciót a hivatalos iPhone időjárás-alkalmazás felé vezettek be.

3.Be kapcsolható az Alkalmazástevékenység rögzítése funkció az adatvédelemhez:
Van egy új adatvédelmi funkció az iOS 15 és az iPadOS 15 rendszerén, amely nyomon követi és rögzíti az alkalmazás múlt heti adatvédelmi tevékenységeit, így láthatja, hogy az alkalmazás milyen gyakran kér hozzáférést az Ön személyes adataihoz, például a helyhez vagy a mikrofonhoz. Ezt követően elmentheti a jelentést, így átfésülheti, és megnézheti, hogy egy alkalmazás hozzáfér -e az eszköz egyik aspektusához, vagy kapcsolatba lép -e webhelyekkel az Ön tudta nélkül.
Az App Activity Record alapértelmezés szerint nincs bekapcsolva. Lépjen a Beállítások > Adatvédelem menüpontra , majd görgessen egészen az aljáig, ahol megtalálja az Alkalmazástevékenység rögzítése lehetőséget ; válassza ki. A következő képernyőn egy kapcsolót talál, amely bekapcsolja. Az alkalmazástevékenységek mentésére szolgáló gomb megjelenik a funkció bekapcsolása után.

4. A Spotlight funkciót a lezárási képernyőn is használhatja már:
Az egyik leggyakrabban használt funkció az Apple eszközökön a Spotlight. Szeretem, hogy gyorsan tudok keresni és megnyitni egy alkalmazást, frissíteni a sporteredményeket, vagy megtalálni a névjegy adatait a beépített keresőeszköz segítségével.Az iOS 15 -től és az iPadOS 15 -től kezdve mostantól használhatja a Spotlight funkciót a lezárási képernyőn. Mindössze annyit kell tennie, hogy lefelé húzza a lezárási képernyőt, és megjelenik a keresősáv, amely készen áll arra, hogy megtalálja, amit keres.

5.További részleteket a Fotók alkalmazásban tekinthet meg minden képről:
Az évek során számos különböző alkalmazást használtam az iPhone vagy iPad Fotók alkalmazásban tárolt fényképek EXIF ​​-adatainak megtekintésére. Ezek az adatok tartalmazzák, hogy milyen fényképezőgépet használtak a kép készítéséhez, mikor és hol készült, valamint a fényképezőgép beállításainak finomabb részleteit. Az iOS 15 és az iPadOS 15 rendszeren azonban már nincs szükségem harmadik féltől származó alkalmazásokra az információk megtalálásához. Amikor egy képet tekint meg a Fotók alkalmazásban, húzza felfelé a fényképet, vagy koppintson az "i" információs ikonra a képre vonatkozó összes információ megjelenítéséhez. Ha mentette a képet egy névjegyből vagy egy másik alkalmazásból, akkor azt is látni fogja, hogy honnan származik.

6.Fordítson szöveget bárhonnan:
Az Apple fordítóeszköze most része az alapvető operációs rendszernek, amely az iPad vagy iPhone készüléken fut. Amikor kiemel egy szöveget, és megjelenik a másolás/beillesztés menü, most megjelenik a fordítási lehetőség. Érintse meg a Fordítás lehetőséget, hogy a szöveg automatikusan a kívánt nyelvre legyen fordítva. Ezután szükség szerint másolhatja és beillesztheti vagy manipulálhatja a lefordított szöveget.